4 13
4 pers. 30 min. 10 kr.

    Ingredienser:
    400g hakket oksekød
    2 store løg
    Et par sjatter olie
    2 fed hvidløg
    2 dåser hakkede tomater
    8-900g gulerødder
    1 dåse tomatpuré (kan godt undlades)
    Salt, peber, spidskommen, chili etc


Fremgangsmåde:

1. Start med det kedelige - skræl gulerødderne og riv dem på rivejern (lad dig ikke forskrække af mængden - det kan stortset ikke smages i kødsaucen. Jo mere gulerødder, jo mere fyld = billigere mad!)
2. Hak løgene fint eller groft, som du nu bedst kan lide det
3. Varm olien op i en stor gryde
4. Svits løgene i ca 2 min - indtil de er blanke (hvis det begynder at sætte sig, skru lidt ned for varmen)
5. Tag løgene op af gryden, varm lidt mere olie og brun det hakkede oksekød
6. Når kødet er helt brunet, kommes de revne gulerødder og løg i gryden og det hele står lige i et par minutter.
7. Så skal tomaterne og tomatpureen i
8. Krydr med spidskommen, og lad det hele stå og simre i et kvarters tid

Server med pasta og godt med parmesanost ;-)

Hele portionen koster ikke mere end 40-50 kr, og jeg plejer at fryse det ned i 4-5 portionsstørrelser - lige til at tage ud af fryseren på en travl dag.