4 10
2 pers. 30 minutte min. 20 kr.

    Ingredienser:
    1 stykke Galangarod (eller ingefær) 2x4cm
    6-8 små røde Thai-chili
    2 hele Citrongræs
    4-5 Skalotteløg (el. 1 stort alm. løg)
    5 fed Hvidløg
    1 Lime
    2 spsk Korianderfrø
    Eventuelt 1 spsk "Shrimp Paste" (rejepasta)

    Kylling i Thailandsk rød karry:
    1 ds Kokosmælk
    200 gr. Kyllingefilet
    150 gr. Champignon
    fiskesauce
    Ris eller nudler
Fremgangsmåde:

Pastaen koster ca. 100 kroner at købe ingredienser til, men i modsætning til færdigproduceret karrypasta, så er der til mindst 5 måltider - put det i fryseren i små fryseposer, så kan det holde et helt år, så behøver du ikke leve udelukkende af thai-mad i en uge, fordi du er bange for det bliver for gammelt i køleskabet!

Skær alle de friske ingredienser til karrypastaen i mindre stykker (2x2 centimeter) og put i en foodprocessor. Alternativt kan det laves med en stavblender (det "sprutter" dog en del, så man skal have et viskestykke over) eller bankes i en morter - det er op til dig!

Rist korianderfrø på en tør, varm pande til de dufter. De må ikke blive mørkebrune eller sorte. Kom også dem i blandingen, sammen med rejepastaen. Kan du ikke finde rejepasta, gør det ikke noget, da den fiskesauce, der tilføjes retten senere, giver lidt af samme umamismag.

Skær skrællen af limefrugten, og lad gerne lidt af det hvide komme med, da det giver en god bitterhed til karryen. Blend skrællen med, og gem den skrællede lime til senere.

Blend til det har en ensartet, våd men ikke vandet konsistens. Herfra kan den bruges med det samme, eller, som nævnt, fryses ned.

Kylling i rød karry:

I en gryde varmes kokosmælken op.
Når den er ved at være varm kommes en spiseskefuld karrypasta i - vent med at tilføje mere til du har smagt til. Hvis du vil have mere styrke tilføjer du ganske simpelt mere pasta. Smag også til med fiskesauce. Afhængigt af om du har brugt rejepasta, vil mængden variere, så her må du have smagsløgene i brug for at finde den rigtige mængde salt.

Skru op for gryden, så din krydrede kokosmælk kommer op og koge. Tilsæt dine kyllingestrimler og champignoner. Lad det småkoge i nogle minutter, indtil kyllingen har skiftet farve, og er gennemkogt. Er du i tvil, kan du fiske et stykke op og skære midtover: det må ikke være lyserødt i midten!

Smag til med juicen fra den skrællede limefrugt, du gemte tidligere. Når kyllingen er kogt, så er retten færdig, og kan serveres med ris eller nudler og afhængigt af budgettet, med lidt frisk koriander.

(Det kan desuden anbefales at købe koriander med rødder, og bruge rødderne i karypastaen).

Bemærk at eventuelle rester (både ris og sauce) sagtens kan holde sig i køleskabet til morgendagens frokost eller aftensmad, og skal bare lunes i microovnen!

God fornøjelse!