4 12
5-6 pers. 45 minutte min. 10 kr.

    Ingredienser:
    Oliven olie (ca. 2 skeer)

    1-2 fed hvidløg (ca 1 kr)

    1-2 chillier (ca. 3 kr)

    To peberfrugter (gerne rød og gul - giver farve - ca. 8 kr)

    1 squash (ca. 8 kr)

    To dåser kokosmælk (ca. 16 kr)

    Stærk karry (kan købes i Tiger for 10 kr)

    Salt

    Peber

    Ris (10 kr)

    **Hvis du vil bruge kød (fx 400g kylling inderfilet) koster det mere (ca. 40 kr)

Fremgangsmåde:

Hæld vand i en gryde, smid kylling i når det koger (30 minutter)

Snit chilli i bittesmå tern. Hæld lidt olie på en dyb pande eller en gryde. Smid chilien på. OBS! Ikke lade det blive for varmt, det brænder chillien. Rør ofte.

Snit hvidløgene i samme størrelse. Smid på pande. Sørg for det ikke brænder på, gerne lav varme. Rør ofte.

Lav risen (følg vejledningen på pakken)

Snit peberfrugt i tykke strimler (sådan lidt thai agtigt) og skær squashen i halve cirkler, en cm tykke. Smid på panden, lad det stege et par minutter mens du rører jævnligt.

Tag kyllingen ud, smid på panden.

Åben kokosmælkene, hæld i panden. Rør lidt rundt, lad det simre.

Hæld en smule karry i, smag hvor stærkt det er. Hæld lidt mere, til smag.

Smag til med salt og peber.

Risen burde være færdig, stil alt på bordet.

BUM! Nu har du lækker, imponerende thai mad


**Du kan smide så mange grøntsager i som du har lyst - prøv med bambusskud, gulerødder og andet sjovt og farverigt.

**Brun ris er osse godt, og hvis du er VEGETAR, brug da quinoa - det indeholder store mængder protein og alle de essentielle aminosyrer som man ellers kun får fra kød.

**Hvis det kun er til dig, frys noget af det ned, og stil lidt i køleskabet, så har du en hurtig ret til enhver tid.