4 17
4 pers. 60 min. 0 kr.

    Ingredienser:
    200 g oksekød

    1 pose frosset spinat helblade

    1 pose grøntsager (efter egen lyst) (der er tit 2 poser frost på tilbud :))

    1 dåse hakket tomater.

    2-3 løg fint snittet.

    2 fed hvidløg skåret i små skiver.

    Krydderier.

    Lasagneplader.



    Hvidsovs:

    4 fed hvidløg - hvidløgspresser.

    50 g smør.

    2-3 spiseskefuld hvedemel

    mælk.

    En smule rasp.
Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Hæld en lille smule olie i en stor gryde. Svits hvidløgene og put kødet i og brun
det. Krydder kødet meget (mere end du normalt ville), Held de hakket tomater i. Put
5 "kugler" spinat i, løg og alle grøntsagerne i. Varm det godt op. Når alt er
varmt puttes der ca. en kvart-halv liter mælk i (det skal være meget \"vandet\") Lad
det stå og simre.

Hvidsovs:

Smelt smøren i en gryde, put mel i og rør godt rundt, mens du stille og roligt
putter mælk i. Det skal blive en sovs (tyk). Når den har den rigtige tykkelse puttes
hvidløggene i.

Nå puttes det i et ildfastfald.

Først lidt af kødsovsen (så bunden er tyndt dækket) og her efter lidt hvidsovs. Så
lasagnepladerne som skal dække det hele. Også kødsovs igen ...

Der skal være mindst 4 lag plader (gerne flere).

Det øverste lag skal være kødsovs og her skal der helst ikke stikke lasagneplader
frem. Så puttes der et tyndt lag rasp aller øverst.

Lasagnen puttes i ovnen i 30 min og tages ud og køler 10 min også kan der guffes !!! :)