4 16
1-2 pers. 40-50 min. 0 kr.

    Ingredienser:
    Olivenolie til stegning

    Et alm. løg / skalotteløg - finthakket

    En stilk selleri - finthakket (kan udelades)

    Et fed hvidløg - finthakket

    Et lille glas grødris eller risottoris af arten Arborio

    Et lille glas tør hvidvin / vermouth (kan udelades. Invester i en flaske vermouth. Den billigste koster ca 40 kr, kan erstatte hvidvin i langt de fleste retter, og holder gerne længere, da det ikke smager særlig godt for sig selv)

    5-6 dl hønseboullion

    25 gr smør (af den ægte slags)

    25 gr Grana Padano / Parmesan (kan udelades)
Fremgangsmåde:

Risotto behøver ikke at koste en formue, men selvfølgelig vil smagen også variere derefter. Her er min version af en billig basis risotto, lavet uden at gå alt for meget på kompromis med smag. Ingredienserne tager udgangspunkt i Netto. Men husk at handle ind før 17 hvis du som mig bor på Nørrebro - ellers er de rippet for grøntsager.

Risotto tager tid - men er også tiden værd. Hav tålmodighed!

Sæt fem-seks dl hønseboullion til at koge i en gryde for sig selv. Når boullionen koger, skrues der ned på laveste varme.

Start med at svitse løg, selleri og hvidløg i olivenolie. Et godt trick - kom lidt salt henover blandingen. Dette hindrer blandingen i at brænde på.

Når blandingen er blevet gylden tilsættes risen. Svits videre til risen er gylden og nærmest gennemsigtig.

Tilsæt hvidvin / vermouth, og "masser" til risen har absorberet al væden. Skru derefter ned på medium varme.

Brug nu en suppeske til at øse hønseboullion henover risen, en ske ad gangen. Masser en skefuld boullion ud i risottoen, indtil risen har absorberet risen.
Tilsæt nu endnu en skefuld boullion til risen, lad boullionen absorbere, og fortsæt denne fremgangsmåde indtil risottoen er "al dente".

Tag nu risottoen af varmen og vend smør og grana padano i. Konsistensen skulle nu gerne være cremet og silkeagtigt.

Anret risottoen i en dyb tallerken, kværn en smule peber henover, og dryp med lidt olivenolie.

Velbekomme!