4 17
6-8 pers pers. 30-45 min min. 0 kr.

    Ingredienser:
    1 Hokaido skrællet og renset for kerner
    3-5 kartofler
    1 løg
    1 l grøntsagsbouillon
    2 tsk spidskommen
    4 tsk. olivenolie
    (evt 1-2 chillier)
    salt og peber

    evt græsk youghurt og pinjekerner eller hakkede mandler
Fremgangsmåde:

1. Hokaido, kartofler, løg og evt chilli skæres ud i tern. (pas på fingrene, Hokaidoen kan godt tage lidt tid at få skrællet)
2. Løg, (chilli) og spidskommen ristes i olivenolie.
3. Græskar- og kartoffelterninger tilsættes og der ristes videre under omrøring i 5-6 min.
4. Tilsæt grøntsagssuppen/bouillonen.
5. Suppen koger ved middel varme i ca. 15 min., eller til grøntsagerne er møre.
6. Suppen blendes, til den får en ensartet konsistens. Brug fx stavblender.
7. Varm den igennem ved middel varme.
8. Smag til med mere salt og peber.

Jeg plejer at toppe min suppe med græsk youghurt og lidt ristede pinjekerner eller hakkede mandler. Det er specielt godt hvis man lige har fået lidt for meget chilli i.