Denne ret er baseret på en almindelig pakke bacon. Mindre kan sagtens gøre det, men hvor tit åbner man en pakke bacon uden at bruge alle 150g? Jeg gør det i hvert fald aldrig.
1. Sæt vand over til spaghettien
Skær imens bacon ud i tynde strimler. Trick: Tag alle stykkerne ud af pakken, og fold baconen indover sig selv på langs, og skær ned igennem baconen på langs. Skær derefter de tynde strimler ud.
2. Hak løg og hvidløg fint samt citronskal.
3. Sæt spaghettien over og tilsæt lidt salt.
Kog efter anvisningen.
4. Svits bacon af i olivenolie til det har taget en smule farve, og tilsæt dernæst løg, hvidløg og citronskal.
5. Hak de tre tomater, og husk at skære enden fra. Lad kerne blive.
6. Når løget har taget farve og er blevet blankt, tilsættes tomater, krydderurter (hakket eller hele) samt et skvæt vin/vermouth.
7. Når alkoholen er fordampet fra vinen, tilsættes ca. to spsk af pastavandet.
Der skal ikke være for meget væde, da sovsen skal være cremet og blank.
8. Det hele koges til tomaterne er faldet sammen og er blevet bløde, hvilket skulle passe med at spaghettien er færdig.
9. Der vendes en knob smør i sovsen, ca en spsk.
Pastaen drænes og hældes i panden med sovsen, det hele vendes rundt og er klar til at blive serveret.