3 22
2 pers. 20 min. min. 50 kr.

    Ingredienser:
    1 pakke røget laks/hellefisk/krabbestænger el. lign.
    1 pakke sushiris
    1 pakke tang
    2 advocadoer
    1 agurk
    evt. soja og wasabi og lign. alt efter behov.

    Det er kun fantasien der sætter grænser! Hvis du har mayonnaise, pesto eller natural smøreost i køleskabet kan du sagtens putte lidt af det i rullerne, eller en lille klat ovenpå nigirierne.
Fremgangsmåde:

Denne ret er super nem at lave og er meget billig! - Ideel hvis man elsker sushi og ikke har råd til at købe det udefra hele tiden. I stedet for frisk fisk kan man sagtens anvende en pakke røget laks/hellefisk osv. som koster ca. 30 kr. i netto.
Sushiris koster ca. 20 kr.
Tang koster ca. 30 kr. for 10 plader.
2 Advocadoer koster ca. 7 kr. pr. styk.
Og 1 agurk koster ca. 6 kr.
- altså en samlet pris på 100 kr for to.

Først koges risen. (Nemmest i en riskoger). Dette gøres på forhånd da det skal nå at køle ned. Når risen er kold skæres fisken ud i størrelser som kan ligges oven på henholdsvis nigiri og i ruller.
Til nigiri tager man en klump ris og knytter sammen i hånden. Ovenpå placeres et stykke fisk.
Til rullerne putter man ris oven på tangen så det dækker lidt over halvdelen. Derefter putter man fisk, advocado- og agurkestrimler på og ruller den sammen. (nemmest med en sushi-bambusmåtte som kan købes i et sushisæt, men kan også gøres med husholdningsfilm el. lign.)