4 17
omkring 2 pers. 30 min min. 0 kr.

  Ingredienser:
  Hvidløgsuppe
  - 2 spsk stegefedt (andefedt er det bedste, men andet kan også bruges)
  - 24 fed hvidløg
  - 1½-2 L boullion som passer til fedtet(evt. bare boulliontern i noget kogende vand, en klar suppe kan også bruges eller hvis du har en rest fra noget andet madlavning)
  - salt og peber
  - muskat og/eller muskatnød
  - 3-4 æg
  - 3 spsk olivenolie
  - brød (kan sagtens være gammelt brød som er blevet tørt)
  - evt. bacontern
Fremgangsmåde:

Stegefedtet puttes i en tykbundet gryde, hvorefter de hele fed hvidløg kommes i og steges - dog uden at blive brune. Derefter hældes boullion i og der krydres med salt, peber og muskat. Suppen skal derefter koges i 15 min. Derefter hældes suppen igennem en si og puttes tilbage i gryden for at blive varm igen. Æggene deles op i hvide og blommer hver for sig. Æggeblommerne piskes i en skål med olivenolie. Rør lidt af suppen i æggene (vigtigt) og hæld æggeblandingen i suppen lidt af gangen - suppen må nu IKKE komme i kog igen.
Brødet skæres i skiver og skal pensles med æggehviderne, putter derefter i ovnen på omkring 200 grader i 5-10 min indtil de er begyndt at blive lidt brune.
Brødet lægges i den dybe tallerken og suppen hældes over og kan drysses med stegte baconstykker

Variation:
Der kan også puttes rodfrugter i suppen som kan puttes i efter suppen er sigtet men før æggeblandingen. Hvis det er friske rodfrugter skal de koges møre i suppen, men man kan også bruge frosne så går det lidt hurtigere.
Svampe og champignoner er også gode i suppen.