4 13
15 pers. 15 min. 80 kr.

    Ingredienser:
    Tilberedning: 15 minutter

    2 dl grahamsmel
    3 dl sigtemel
    1½ dl skårne rugkerner
    2½ dl havregryn
    1 2/3 dl rugmel
    5 dl hvedemel
    1-2 tsk salt
    5 tsk natron
    ½ dl lys sirup
    1 L kærnemælk
    Valgfrit: ½ dl hørfrø og/eller sesamfrø
Fremgangsmåde:

Bland alle de tørre ingredienser sammen og tilsæt kærnemælk og sirup. Fordel dejen i to brødforme (husk bagepapir) og bag dem ved 175 grader i 1 time og 45 minutter. Der kan også drysses med havregryn på overfladen, inden de kommer i ovnen. Undervejs er det nødvendigt at dække brødene til med sølvpapir, da de ellers bliver sorte.

Nu tænker mange måske at det ikke er særlig billigt, men på længere sigt er det en super økonomisk løsning, da der bliver rigtig mange brød af sådan et par poser mel + sirup :-) Og så er de velegnet til at komme i fryseren.