Fremgangsmetode:
1. Steg bacon i olivenolien indtil det er "crisp" på en pande, læg det derefter til side.
2. Svits tunen sammen med løg og hvidløg og rosmarin til tunen er let gylden nogle steder.
3. Hæld de hakkede tomater og vandet i og rør godt sammen.
4. smag til med salt og peber.
5. Kog næsten al væsken ud af retten.
6. Tag den af varmen og lad den holde sig varm imens du koger pastaen.
7. Hak, eller bræk din bacon i mindre stykker i retten inden den serveres.
8. Velbekomme
TIP: Hvis du er garvet i et køkken, så bring pasta vandet i kog samtidig med du hælder tomat og vand i retten, så du ikke skal stå og "vente" på at få lov at spise.
Husk: Salt i pasta vandet.
Ekstra fif til os der kan tåle det:
Riv noget parmesan, en god håndfuld, og vend det langsomt i retten når vandet er kogt ud, plus ca 35-50 g smør, og "fold" det indtil det er lækkert og "cremet".
Noget jeg gør ved alle mine pasta retter er at jeg vender pastaen op i retten så al smagen bliver fordelt med det samme, gør også tallerkenen lidt funky at se på.
Pris pr. portion sådan ca.
- 25-40,- dkk (parmesan er ikke helt billig)
Jeg er super glad for den her ret, plejede at lave den kun med pasta tun og tomat, og kun med lidt krydderi i (basilikum, esdragon, oregano) evt. chili, og selvfølgelig stadig koge vandet ud.