Det vigtige ved en forret er, at den kan laves og serveres hurtigt. Det kan denne!
Du kan lave det hele dagen forinden eller hvornår du nu har lyst.
Hummersalat:
Start med at forbered din hummersalat.
Steg hummerhalene i høj varme med lidt chili og hvidløg. Smag til med pepper (vent med salten - det trækker vandet ud).
Vær' klar til at skrue ned når du synes, de har fået tilpas. De må ikke miste al deres væde og blive små og gummi-agtige.
Mos dine haler groft, så du får trukket lidt smag ud og gjort stykkerne lidt mindre. Lad halerne køle af, mens du finthakker dine skalotteløg, chilien og purløg. Når halerne er en fin stuetemperatur, så smækker du det hele i en skål, og giver den nogle sprøjt mayo.
Mayo'en skal bruges til at binde massen sammen, og skal ikke være fremtræden i smagen. Smag efter med salt og pepper.
Blanchering af tomater:
(Lav en tomat af gangen)
Sæt en gryde med vand i kog og dump din tomat ned vandet. Lad din hygge sig i 5-10 sek, hvorefter du tager den op og skærer, med en skarp kniv, en fin ridse i skindet, hvorefter du kan skrælle skindet af rimelig nemt. Hvis det binder, så har du ikke givet den længe nok i vandet. Hvis den får for længe, så smatter den. Det går nok det hele, så don't panic.
Skær den nøgne tomat halvt over (fra top til bund) og læg dem med fladerne ned. Skær toppen og bund af din halve tomat, så den ca er 2-3 cm bred.
Tag din kniv og skær indvolden ud, så du får et fint stykke "kød", som mest af alt ligner noget laks/tun.
Gør stykkerne pæne ved lige at snitte kanterne, så du får en ensartet tomat.
(Gør dette med samtlige 5 tomater)
Anretning:
Tag noget dagsgammelt brød af hvilken som helst art, skær nogle meget tynde skiver i samme størrelse som dine tomater, rist dem crunchy. Læg brødet på en bund af salat efter eget ønske (fx rucola). Klask et par skefulde hummersalat på brødet og top den med din fine tomat.
Lidt olivenolie udover og derefter salt og pepper. Bum! pisse flot, pisse lækker forret. 10 kr pr. forret er sgu godkendt!