Mere end bare pasta med ketchup: Gode pastaretter

Vi kender alle sammen til pasta, og
langt de fleste af os er vilde med det. Det er nemt at lave, budgetvenligt,
yderst velsmagende og så tilfredsstillende at spise. What’s not to like? Pasta
kan også laves i alle afskygninger, med kød, med grøntsager, eller hvad end man
er til. Pasta er nemlig meget mere end bare Spaghetti Bolognese, lasagne eller
carbonara. 

Fra de hurtige pastaretter til de
langtidssimret – der er mange muligheder. Og nærmest lige meget hvor hårdt du
prøver, så kan en pastaret bare ikke blive ret dyr. Selv hvis du køber råvarer
af god kvalitet. Af den grund egner pasta sig også perfekt til alle
lejligheder, fra en aftensmad, der skal reddes, til en håndfuld gæster, der
skal imponeres (billigt!)

Pasta er genial til den travle hverdag

Vi kender det alle sammen – dét der med at
komme sent og sulten hjem fra en lang dag. Men her er pasta en genial løsning,
når det skal gå hurtigt. Hvis du savner inspiration til, hvad du skal lave til
aftensmad, er det altså bare med at finde opskrifter på nemme og lækre pastaretter. Perfekt til hverdagen, når det
skal gå stærkt og skal gøres billigt. Og alle kan være med på pasta. Det er en
langt bedre og billigere løsning end take-away. 

Pastaretter der er nemme, billige og hurtige at lave!

Rigtig mange pastaretter kan laves på under
30 minutter. Der er så mange muligheder. Skal det være helt simpelt, så vælger
du bare en grøntsag, en pastatype, og om retten skal være med eller uden tomat.
Prøv fx broccoli med tomat, lidt hvidløg og chili stegt på en pande og vendt
med penne. Easy peasy. 

En anden god mulighed, når det skal gå
stærkt, er at lave hele molevitten i én gryde. One pot pasta er er hurtig og nem pastaret, som
passer sig selv. Og så er den super billig, da ingredienserne kan varieres alt
efter, hvad man har i køleskabet.  

Variationer af pasta

Pasta kan laves på en milliard forskellige
måder. Og det er hele hemmeligheden bag, hvorfor man nærmest kan spise pasta
hver dag.

Har man god tid i køkkenet en dag, så kan
man kaste sig ud i at lave hjemmelavet frisk pasta fra bunden på ægte
italienske manér. Eller man kan købe sig til frisk pasta. Man kan også lave
fyldte pastaer som ravioli eller tortellini - endnu en god måde at variere
pasta på. Eller prøv bagt pasta.

Pastaretter kan også smage vidt
forskelligt, alt efter hvilken sauce, man laver. Der er langt fra tomatsauce
til ostesauce til græskarsauce til pesto til … ja, eller ketchup, hvis man
absolut insisterer!