4 16
mange pers. 60 min. 0 kr.

    Ingredienser:
    25 g gær (½ pakke)

    3 spsk sukker

    3 spsk salt

    3 spsk olie

    1 L koldt vand

    3 dL kerner (hørfrø, solsikke, græsker eller andet)

    mel (gerne halvt grovmel)
Fremgangsmåde:

Gæren smuldres i en skål og røres sammen med sukker til det opløser hinanden (det gør de altså!). Brug gerne en grydeske.

Salt, olie, vand, og kerner tilsættes.

Mel kommes i indtil røreskeen er i stand til at stå selv. Dejen skal her stadig klistre meget.

Dejen sættes i køleskabet og kan holde sig der en uges tid.

Når du står op næste morgen klasker du det antal boller du skal bruge på en bageplade og sætter i en kold ovn og stiller den på 200 grader. Så kan du ellers trygt gå i bad og gøre dig klar til arbejde/skole osv, for 20-30 min senere er der nybagte boller.