4 12
4 pers. 45 minutte min. 25 kr.

    Ingredienser:
    Oksedeller:

    500g oksekød 12-14%

    ½ rødløg (finthakket)

    50-75g fetaost

    1 spiseske salt

    ½ teske pepper

    1 æg

    2 deci-liter mælk

    olie til stegning

    tilbehør:

    5 store tomater

    1-2 snack-pepper

    ½ rødløg (grofthakket)

    1 spiseske olie

    1 pose frosne grønne bønner
Fremgangsmåde:

Oksedeller:
bland oksekød, rødløg, æg, mel, salt, pepper og mælk i en skål med en håndmixer eller en ske i mangel på bedre.
Du smuldrer fetaosten med fingrene ned i farsen og rører det ud i farsen.
lad farsen hvile i 15-20 min. i køleskabet.
steg herefter dellerne på trin 9 (ud af 12) i olie indtil de er faste og har fået en sprød stegeskorpe.

Tilbehør:
hæld olien i en lille gryde og sæt kogepladen på trin 2 (ud af 12). skær tomater, løg og snack-pepper i små stykker og put dem i gryden.
begynd gerne denne side-dish først da den smager bedst hvis den koger godt ind. smag til med salt og pepper, og brug evt. saften fra en halv lime til at give retten lidt ekstra karakter.

server frikadeller med de grønne bønner og hæld tomatsausen over bønnerne.