4 20
2 pers. 30-40 min. 0 kr.

    Ingredienser:
    2dl grønne vaskede linser

    1 løg hakket i ca ½cmx½cm

    1-2 fed hvidløg

    1tsk karry

    1tsk kanel

    salt

    peber

    paprika

    ------

    Ris

    ------

    "Dressing"

    - A38 eller anden neutral youghyrt - helst en lidt flydende

    hvidløg

    salt

    peber

    evt. paprika
Fremgangsmåde:

svits karry og kanel i lidt olie og tilsæt løg og hvidløg. Når løgene er
lidt gyldne svitses linserne lidt så de optager smag fra krydderier og løg. Derefter
dækkes linserne med vand. Tilsæt mere vand undervejs så linser akkurat er dækket.

Når linserne er kogt møre - efter ca 20 min smages til med paprika.

-------

Ris koges som anvist på pakkes. Jasminris kan anbefales.

------

\"dressing\"

Som en ekstra lille ting, kan man med stor fordel presse hvidløg i en neutral
youghurt, komme salt og peber og lidt paprika i. Det skal være en lækker
hvidløgsdressing. Man kommer det ovenpå retten, da den har en kølende effekt på
retten der kan blive lidt stærk af karry og kanel.

ENJOY!