3 18
mange! pers. 60 min. 0 kr.

    Ingredienser:
    1 Liter lunkent vand
    1 pakke gær (50g)
    1 spsk salt
    1 spsk sukker
    ½ dl olie
    Hvedemel
Fremgangsmåde:

1. Smulr gæret ud i vandet
2. Tilsæt salt, sukker og olie
3. Rør det hele til det er godt blandet sammen, og gæren er helt opløst

^ Der har du grundopskriften på ca. 30 boller. Gør dem lidt mere spændene, ved fx at tilsætte hørfrø, solsikkekerner, hakkede hasselnødder, rugkerner (skal lige koges op med vand først), grahamsmel. Du kan stortset putte alt hvad du har lyst til i :-)

Når du har sat dit præg på dejen, kommes der hvedemel i til dejen er godt fast, men ikke for tør. Stil den til at hæve i en skål, drys lidt mel over og læg et rent viskestykke over. Lad den stå i 30 minutter

Slå dejen ud, og form boller på ca 130g (passende størrelse til fx morgenboller. Hvis du vil lave sandwich-boller, lav dem på ca 210g)

Pensl bollerne med æg og bag dem i ca 15 minutter ved 180 grader

Frys dem ned i poser af 4-5 stykker, 1 min. i mikroovn på fuld styrke og der er "nybagte" boller :-)