4 17
22-24 pers. 40-60 min. 0 kr.

    Ingredienser:
    275 g brun farin

    3 dl (200 g) solsikkeolie eller anden olie

    6 æg

    300 g. rugmel

    100 g. hvedemel

    100 g. kokosmel

    75 g. solsikkefrø

    3 tsk. Bagepulver

    3 tsk. Kanel

    ¾ tsk. Stødt nellike

    1 tsk kardemomme

    2 tsk vaniljesukker

    ½ tsk salt

    500-600 g. groft revet gulerod


    Glasur:

    200 g. neutral flødeost

    Ca. 125 g. flormelis
Fremgangsmåde:

Farin og æg hældes i en skål og piskes godt. Herefter hældes de øvrige
ingredienser i og det hele røres sammen med røremaskine/håndmixer.

Dejen fordeles i muffinsforme og bages v. 200grader C i ca. 20 min.

Glasuren blandes godt sammen og smøres på de afkølede kager (almindelig hvid eller
brun glasur, er også ganske godt til)

Man kan også lave det til en gulerodskage i stedet, denne bages i ca. 40 min. og
servere den med vaniljeis som dessert.