Spar penge med en billig madplan

Forslag til en madplan - besøg Dk-kogebogen.dk her

Et sted hvor du som studerende eller bare helt almindelig dansker har mulighed for at spare penge, er på madbudgettet. Mad i Danmark er utroligt dyrt, men hvis du er villig til at bruge lidt tid og energi er det heldigvis nemt at spare en masse penge og få smagt nye spændende billige retter. Herunder har vi lavet en lille guide til hvordan du kan spare penge ved noget så simpelt som at lave en billig madplan.



Planlæg din madplan

Afsæt en fast dag i ugen hvor du har tid til at lave en madplan så du ikke stresser. Start med at kigge skabe, køleskab og tilbudsaviser igennem for mad og madtilbud. Derefter begynder du at planlægge opskrifterne efter hvad du har selv og hvad der er på tilbud. Husk at hvis det er muligt, så køb stort ind og brug samme ingrediens i flere retter, da der tit er penge at spare ved at købe en stor pose kontra en lille. Har du en fryser kan du med fordel også lave dobbelt portioner, da der som altid vil være dage hvor man ikke lige orker at lave mad og derfor kan have tildens til at falde for lette løsninger som fastfood eller lignende. Hvis du har en ekstra portion mad i fryseren har du ingen undskyldninger.

Jo bedre planlægning, jo bedre og billig kan din madplan blive!



Køb billigt og på det rigtige tidspunkt

Når du vil lave en billig madplan er det selvfølgeligt vigtigt at du køber billige madvarer, det siger jo sig selv. Så øjnene væk fra de dyre mærkevarer og kig efter discount mærkerne, tit er det samme producent som laver både den dyre og billige vare. Hvis du har tid og mulighed vil der tit være mulighed for at spare nogle nemme penge ved at handle ind om aftenen, efter du har spist aftensmad. For det første så har du mulighed for at finde nogle af de varer som butikkerne er nød til at sælge billigt pga. holdbarhedsdatoen og for det andet er du ikke sulten og derved undgår du diverse impulskøb af slik, chips, sodavand og alt mulig andet!



Spis ordentlig

Spis mindre og få en billigere madplan, det lyder jo meget simpelt, men det er det ikke altid. Der er masser af os der har tildens til at øse alt for meget op på tallerken og spise os næsten ulækkert mætte, dette skal selvfølgelig stoppe, både for din pengepung og dit helbreds skyld. Tag lidt over på tallerken af gangen, spis langsomt så du smager maden og få drukket godt med vand til. Det er også lidt mere lækkert at gemme mad til dagen efter hvis det ikke allerede har været på tallerken og er halvt spist.



Få ideer til en billig madplan

Imens vi selv arbejder på at få udviklet en side hvor du kan få forslag til en billig madplan, anbefaler vi at kigge på Dk-kogebogen - Besøg Dk-kogebogen.dk her